POGOJI POSLOVANJA acplus-trgovina.si

 

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja imajo veljavnost pogodbe med vami (v nadaljevanju "uporabnik ") ter nami (v nadaljevanju "ponudnik").
Z oddajo naročila velja, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi strinjate. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne strani acplus-trgovina.si in kemcel-trgovina.si, brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da naših storitev ne uporabljate.
Vsa komunikacija, ki se vrši med uporabnikom in ponudnikom, se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.
Cene vseh izdelkov so izražene v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo do spremembe. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Pri nakupu se upošteva cena, ki velja v trenutku oddanega naročila.
Uporabnik lahko postane vsaka polnoletna oseba (18 let ali več), ki ima stalno ali začasno prebivališče na področju Republike Slovenije.

 

2. NAKUP IZDELKOV

Naročila sprejemamo preko spletne strani in e-pošte info(at)acplus.si. Naročilo mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek kupca, naslov za dostavo, telefonsko številko, e-naslov ter naziv izdelka.

Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas o tem obvestite najkasneje v pol ure po oddaji naročila. Plačilo je po predračunu ali po povzetju. Strošek pakiranja in dostave znaša 5,00 EUR z vključenim DDV.
Čas dostave je praviloma 1-2 delovna dneva. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bo ponudnik o tem obvestil.

V kolikor kupec z naročenim izdelkom ni zadovoljen oz. želi od nakupa odstopiti (iz kakršnegakoli razloga), blago vrne v roku 15 dni od datuma prejema le-tega. O nameravanem vračilu mora kupec predhodno pisno obvestiti ponudnika in se z njim dogovoriti o načunu vračila.

Izdelek mora zapakirati v ustrezno embalažo, zraven pa priložiti tudi kopijo računa in dopis (številka TRR za vračilo kupnine). Stroške pošiljanja krije pošiljatelj (kupec). Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo.
Le v tem primeru bo ponudnik na račun kupca vrnil celotno kupnino, in sicer najkasneje v roku 15 dni od datuma prejema vrnjenega blaga.

Ponudnik jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Garancija se lahko uveljavlja le skupaj s kopijo računa.
Garancija praviloma velja 12 mesecev od dneva nakupa, razen za potrošni material (npr. baterije), kjer garancija ne velja. V primeru tovarniških okvar v garancijskem roku, se le-te na servisu ponudnika odpravijo brezplačno.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe (napačnega upravljanja, neupoštevanja navodil za uporabo), malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela,...) garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, ko so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb.

 

3. ODGOVORNOST

Naročnik odgovarja za točnost podatkov, ki jih navede ob prijavi.
Uporabnik je dolžan, pred uporabo odstraniti vso embalažo in jo shraniti ter uporabiti pri vračilu.
Ponudnik zavrača vsakršno odgovornost za škodo, izgubo in poškodbe, ki bi lahko nastala naročniku oz. njegovim otrokom zaradi nepravilne uporabe kupljenega blaga in njegove embalaže. Ponudnik ne odgovarja za izdelke, ki jih uporabnik kupi. Ponudnik omejuje svojo odgovornost v največji zakonsko dopuščeni meri.

 

4. REKLAMACIJE

Ponudnik vodi vse morebitne reklamacijske in druge postopke v zvezi z nakupi skladno s svojimi pravili delovanja in veljavno zakonodajo RS.

 

5. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik varuje osebne podatke naročnikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Podatke, ki jih boste posredovali ob prijavi, bomo zbirali, obdelovali in uporabljali za statistične ter marketinške namene. Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam brez vašega pisnega soglasja. Vaše podatke bomo hranili do preklica. Ob morebitnem „vdoru“ v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti.

 

6. SPREMEMBA SPLOŠNIH POGOJEV

Ponudnik si pridržuje pravico, da splošne pogoje občasno spremeni, in sicer brez predhodnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave.
V kolikor uporabnik, ob spremembi splošnih pogojev, ne bo odpovedal naročniškega razmerja ter bo nadaljeval z uporabo storitev, se šteje, da s spremembami soglaša.

 

7. AVTORSKE PRAVICE NA SPLETNI STRANI

Celotna vsebina, ki je objavljena na spletni strani acplus-trgovina.si in kemcel-trgovina.si, je last ponudnika. Vse pravice so pridržane.

Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno še posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, kopiranje, distribucija, javno prikazovanje, predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani je dovoljeno le s pisno odobritvijo lastnika.

 

8. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Znamka acplus, acplus-trgovina so zaščitene znamke, last izvajalca storitve, zato ima lahko vsaka neavtorizirana uporaba kazenskopravne ali odškodninske posledice.

 

9. PIŠKOTKI

Uporabnik z uporabo spletne strani acplus-trgovina.si  soglaša z uporabo piškotkov, ki so potrebni za delovanje spletne strani in spremljanje statistike.


10. REŠEVANJE SPOROV 

Ponudnik si prizadeva za sporazumno reševanje sporov. V nasprotnem primeru je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Vrhnika, 01.07.2016

 

Ponudnik

ACPLUS d.o.o.

Velika Ligojna 29D

1360 Vrhnika

E-pošta: info(at)acplus.si