• Grelna blazina, napolnjena s pasto šotnega blata za dolgotrajno toploto
  • prijeten mehek material na otip
  • Ogrevanje v vodni kopeli.
  • Ta toplotna blazina zaradi svoje polnitve poskrbi za počasno oddajanje toplote, in tako je skozi celoten treatma cca. 20 min, obravnavani del pod stalno toplotno temperaturno vrednostjo - torej ni kot nekateri drugi treatmaji, ki so na začetku izredno vroči, potem pa temperatura hitro pade pod temperaturo vplivanja.
  • S tem obravnavani del telesa lahko bolje izkoristi učinek tako zdravilnih substanc v samem blatu, kot tudi toplotni učinek tega grelnega telesa.
  • Dimenzija: 29cm x 37cm

Grelna vrečka je napolnjena s šotnim blatom, ki drži toploto dlje časa kot voda. Lahko jo uporabljate za gretje kateregakoli dela telesa (sklepi, trebuh, hrbet...), kot npr. termofor, uporablja se tudi pri fizioterapijah. Je iz kvalitetnega materiala. Blazina je  dobro upogljiva in prilagodljiva telesu.

Navodilo za domačo uporabo:

Najlažje jo ogrejete v veliki posodi, napolnjeni z vodo. Na štedilniku lahko ogrevate dokler voda ne zavre, potem pa ugasnite in jo pustite greti še nekaj minut. Lahko tudi položite v pekač z višjim robom, čez prelijete vodo, da je blazina popolnoma prekrita z vodo. Ogrevate na 90°C dokler ne zavre, potem ugasnete in pustite še nekaj minut,

Blazino (vrečko) dajte ven iz vode, osušite in položite na željeni del telesa. Pazite, da se ne opečete. Da se izognete nevarnosti pred opeklino, priporočamo, da blazino ovijete v bombažno tkanino.


            

    Slika: prikaz dolgotrajnejšega delovanje grelne blazine napolnjene s šotnim blatom v primerjavi s termoforjem, napolnjenim z vodo